Salad nicoise med frisk tun – Den helt klassiske Provence-salat spicet med frisk tun. Bon appétit!
Salad nicoise med frisk tun
4 personer
Ingredienser
Salat
- 400 g frisk fersk tun
- 1/2 salathoved
- 200 g friske bønner
- 4 æg
- 8 små kartofler
- 12 cocktailtomater
- 12 sorte oliven
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk dijonsennep
- Salt og peber
- Balsamico-eddike
Fremgangsmåde
Start i god tid inden servering med at koge og afkøle kartoflerne. De friske bønner blancheres og afkøles også. Og æggene koges smilende og skæres i kvarte, når de er afkølede.
Kort før servering deles, skyldes og rives salathovedet i rustikke stykker. Salatstykkerne fordeles på et stort rundt fad. Og dressingen piskes med en gaffel sammen af olivenolie, hvidvinseddike og dijonsennep, salt og peber og mixes med salaten.
Tomaterne skæres i kvarte, kartoflerne skæres i skiver og fordeles sammen med bønner ud over salaten.
Den friske tun krydres med salt og friskkværnet peber og steges 1 min. på hver side på panden. Skal ikke gennemsteges, men fremstå rå bortset fra den stegte overflade. Tunen deles i rustikke skiver og fordeles over salaten. Det hele krydres med salt, peber og balsamico-eddike og toppes med de sorte oliven. Server med et iskoldt glas rosévin og nyd middagsstunden i fulde drag.